The Best Damn Band in the Land

A címben használt kifejezés az Ohio State Marching Bandjének, azaz rézfúvós zenekarának a jelzője, mely jó szokás szerint a Buckeyes legutóbbi hazai meccsén is odatette magát. A TBDBITL minden egyes half time show-ra külön produkcióval készül, és ahogy az alábbi videókon látni lehet majd, nem akármilyen műsorokkal rukkol elő 225 tagjával. Mivel a pályán egyszerre “csak” 192-en lehetnek, 33 tartalék azért küzd, hogy beverekedje magát a “kezdőbe”… A Cincinnati ellen az Óz, a nagy varázsló volt a fő téma:

A zenekar legismertebb tradíciója a Script Ohio, melyet a Kent State elleni D-Day napi tisztelgés során új szintre emeltek:

Természetesen külön igazgató vezeti az MB-t, aki a programok megtervezéséért felelős (az ő meghosszabbított keze előadás közben a drum major). Meg minden másért, nyáron nagy botrány keveredett abból, hogy az edzések “túl szexuális légkörben” zajlottak, aminek következtében le is kellett váltani Jon Waters band directort. Még hozzá köthető a tavalyi megemlékezés Michael Jacksonról:

Vagy a még sikeresebb műsor, melyben számos ismert film és egy kis michigani fricska is helyet kapott:

De ahogy a két felső videóból is leszűrhettük, az igazgatócserét a minőség abszolút nem sínylette meg, a tagok ráadásul a focistákhoz hasonlóan immár iPad-ek segítségével gyakorolhatják be a különböző formációkat. Az idei első futballmeccs az Ohio Stadiumban a Virginia Tech ellen volt, itt a mozi után a tv került a középpontba:

A marching band wikipedia oldalán szépen össze vannak gyűjtve az érdekes információk, az egyetem, illetve az iskolaújság saját youtube-csatornáján pedig további fellépések.

Reklámok

The Best Damn Band in the Land” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Nézz college footballt! | ncaahungary

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s